Nieuws

2 Spelers uit Borne in Nederlands elftal

Op de foto van het Nederlands elftal staat Mats Wieffer 2e van links, naast hem Wout Weghorst.

Maar liefst 2 spelers van de amateurclub NEO uit Borne maakten afgelopen Maandagavond 27 Maart deel uit van het Nederlands elftal in de EM-classificatiewedstrijd tegen Gibraltar.

Mats Wieffer en Wout Weghorst zijn beide opgegroeid in Borne en hebben beide hun eerste opleiding gehad bij NEO (Nomen Est Omen) in Borne. Matts Wieffer werd reeds op 12 -jarige leeftijd opgenomen in de jeugdselectie van FcTwente, Wout Weghorst heeft nog in het 1e team van NEO gespeeld en maakte pas op 18-jarige leeftijd een vervolgstap in zijn voetbalcarrière.

Voor beide spelers geldt dat ze enkel en alleen door hun eigen overtuiging en wilskracht hun talent nu op het hoogste voetbalniveau hebben weten te brngen. Mats Wieffer werd bij FcTwente te licht bevonden voor het 1e team maar heeft door geloof in eigen kunnen is hij nu een belangrijke kracht in het elftal van Feijenoord, lijstaanvoerder in de eredivisie en op weg naar het landskampioenschap. Wout Weghorst heeft inmiddels zijn weg gevonden naar een basisplaats bij Manchester United na tussenstappen bij o.a. Heracles Almelo, Alkmaar-Zaanstreek (AZ67) en VFL Wolfsburg. En dat terwijl menigeen aanvankelijk dacht dat betaald voetbal waarschijnlijk toch te hoog gegrepen zou zijn voor Wout.

In de kantine van NEO hang een grote wand-bedekkende foto van Wout Weghorst met daaronder zijn lijfspreuk: “Willen is kunnen”. Naast de shirts van Weghorst en Wieffer kun je in het clubhuis ook het shirt van Niels Oude Kamphuis aantreffen, eenmalig international, jarenlang gespeeld voor FcTwente en Schalcke04 en eveneens afkomstig uit de jeugd van NEO.

Zowel Mats Wieffer als Wout Weghorst komen nog regelmatig kijken op het sportpark van NEO als z daartoe in de gelegenheid zijn.

Volgens voormalig NEO bestuurslid Gerard Schwering zal in Borne niemand beweren een aandeel te hebbe gehad in het succes van deze 2 spelers. Ze hebben het helemaal zelf gedaan.