Nieuws

Cyber Agents gehuldigd

Lars, Jasper en Job zijn de drie beste Cyber Agents van Borne! De drie jongens (10 jaar) hebben de spellen uit het programma Hackshield in het afgelopen half jaar als beste uitgevoerd en zijn daarmee officieel Junior Cyber Agent. Vanmiddag zijn zij officieel gehuldigd door burgemeester Jan Pierik en hebben zij een certificaat en pin gekregen.

De jongens geven aan dat zij het leuk vonden om de spellen te spelen en dat ze veel hebben geleerd over veilig internetten.

Hackshield

Hackshield is een online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via deze spannende game worden kinderen opgeleid tot Junior Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Zo leren ze niet alleen zélf iets; ze kunnen daarna anderen ook adviseren. Door de game te spelen maken kinderen kennis met verschillende thema’s, beantwoorden ze vragen en verdienen ze ‘shields’ als bewijs dat ze op de hoogte zijn van de do’s en don’ts online.

Kinderen die de politie en gemeente willen helpen tegen cybercriminaliteit kunnen zich melden via www.joinhackshield.nl en kiezen voor gemeente Borne. De game is online te spelen op de website of via de app voor mobiele telefoons en tablet.