Nieuws

Vakantieprogramma van de gemeentelijke musea

Nog een paar dagen te gaan voordat de schoolkinderen aan hun paasvakantie beginnen. De gemeentelijke musea hebben een speciaal aanbod voor de twee weken van de vakantie.

Het begint op zondag 2 april met de gezinsmiddag in het zoutatelier. Kinderen en gezinnen kunnen tussen 14.00 en 18.00 uur zelf zout maken van de Bentlager pekel. Ook de historische kookpannen en zoutopslagplaatsen zijn te bezichtigen. Hier wordt informatie verstrekt over de Gottesgabe zoutziederij, een uniek technisch monument in Westfalen. Voor kinderen zijn er andere spannende doe-stations te bezoeken. Het motto “Schip ahoy” gaat bijvoorbeeld over de transportroutes voor zout.

En drie dagen later op woensdag 5 april, van 10.00 tot 12.30 uur, kunnen kinderen van 7 tot 10 jaar onder het motto “Zout uit Rheine” deelnemen aan een spannend vakantieparcours in de zoutwerkplaats en de weg van pekel naar zout volgen. Eerst is er een ontdekkingstocht door het historische zoutkookhuis naar de stookplaatsen inclusief kookpannen. Daarna gaat het programma verder in de zoutwerkplaats: Hier kunnen alle cursisten zelf zout maken van de Bentlager pekel in kleine pannetjes.

Op 12 april, de woensdag na Pasen, gaat het er creatief aan toe in het atelier van Museum Falkenhof. In de ochtend van 10.00 tot 12.30 uur staat de kunst van het porseleinschilderen centraal. Kinderen van 7 tot 10 jaar worden uitgenodigd voor een vakantiecursus waarin zij leren hoe zij witte borden en kopjes kunnen versieren. De handbeschilderde borden en kommen van de voormalige bewoners van Falkenhof, die in de gewelfde zaal van het museum worden gepresenteerd, dienen als inspiratie voor bijvoorbeeld grote bloemmotieven. Alle materialen worden verstrekt.

Data in vogelvlucht:

Gezinsmiddag in het zoutatelier op zon 2 april, 14-18 uur.

Vakantiecursus “Zout van Rheine” in het zoutatelier op wo 5 april, 10-12.30 uur.

Vakantiecursus “Schilderen op porselein” in Museum Falkenhof op wo, 12 april, 10-12.30 uur.

De kosten voor alle evenementen bedragen 3 euro per deelnemer.

Informatie en inschrijving (verplicht voor beide vakantiecursussen): Bezoekersbureau van de Stedelijke Musea Rheine onder 05971 – 939 711.