Nieuws

Namen van boerderijen in en rond Rheine

Geschiedenis onderweg in… is de titel van een nieuwe reeks evenementen die de Münster-tak van de Verein für Geschichte und Altertumskunde Westfalens organiseert. Deze begint op woensdag 29 maart (19.00 uur) in het Falkenhofmuseum in Rheine met een lezing over “Hofnamen im Münsterland. Oorsprong en ontwikkeling”. Met Dr. Christof Spannhoff hebben de vereniging en het Falkenhof een spreker in huis gehaald die uit eigen onderzoek levendig kan beschrijven waarom boerderijnamen spannende inzichten bieden in de plaatselijke geschiedenis. Westhoff, Große en Kleine Sundrup, Brüning of Velthus – deze namen klinken echt Münsterland. Maar waarom is dat zo en waarom, hoe en wanneer zijn deze namen ontstaan? Wat zit erachter en hoe heeft het huidige boerderij- en familienamenlandschap in het Münsterland en vooral op Rheine zich in de loop der tijd ontwikkeld? Vragen op vragen die Spannhoff zal beantwoorden tijdens zijn spannende reis door de tijd – die ruim 1200 jaar bestrijkt vanaf het begin van de geschriften tot het eind van de 19e eeuw. De vereniging nodigt alle belangstellenden uit voor deze lezing. De toegang is gratis.

WAAR: Museum Falkenhof, Tiefe Straße 22, 48431 Rheine

WANNEER: woensdag 29 maart 2023, 19.00 uur.

VOOR WIE: alle belangstellenden

Gratis toegang.