Nieuws

Thematour “De Valkhoeve en haar bewoners

Besonders beeindruckend ist der Morriensaal des Falkenhofes, in dem die Porträts der Mitglieder der Familie von Morrien hängen. Münsterland e.V./Philipp Fölting

Op zondag 26 maart om 15.00 uur in het Falkenhof Museum.

Tegenwoordig is het Falkenhof een museum voor stadsgeschiedenis. En vroeger? Het bouwmonument met zijn complex met drie vleugels en een duivenfontein aan de voorzijde maakt niet alleen indruk met zijn gebogen baroktrap. Museumbezoekers ontdekken kamers die getuigen van het statige zelfbeeld van de vroegere bewoners en vinden tal van sporen uit vervlogen tijden. Maar:

De duivenfontein en de trap verwijzen naar het statige zelfbeeld van de vroegere bewoners van de Falkenhof. Münsterland e.V./Philipp Fölting

Aan wie hebben we deze te danken? En: wie heeft vroeger misschien feest gevierd in de prachtige Morriensaal en de rijke schat aan porselein, faience en Venetiaans glas aan het museum nagelaten? Aanstaande zondag om 15.00 uur zal rondleidster Christel Mahlmann in het kader van een speciale themarondleiding uitleggen waar het bij de families Morrien en von Valke om gaat, en nog veel meer. Naast portretten, wapenschilden en medailles die de drie elegante dames droegen, gaat de rondleiding ook over leren schoenen in kindermaten, knikkers en pannenkoekenborden. Veel spannende verhalen over de adellijke families die het Falkenhof in de loop der eeuwen steeds representatiever hebben gemaakt, brengen een interessant aspect van de geschiedenis van de stad Rheinetot leven.

Johann von Morrien behoorde tot de Westfaalse adellijke familie die het Falkenhof van 1521 tot 1799 bewoonde. Stadsmusea Rheine

Deelname kost 5 euro, een overdraagbaar ticket voor vier personen is verkrijgbaar voor 16 euro aan de kassa van het museum. Aanmelden is niet nodig. Voor informatie, bel 05971 / 939 711.