Nieuws

Andrius Satevicius blijft burgemeester van de zusterstad Trakai

Andrius Satevicius, Bürgermeister Trakai, und Dr. Peter Lüttmann, Bürgermeister Rheines

Trakai/Rheine. Andrius Satevicius blijft burgemeester van de rayongemeente Trakai (Litouwen). Hij won zondag bij de tweede ronde de meeste stemmen tegen zijn concurrent Jaroslav Narkevicius. Satevicius, die tot de Liberale Beweging behoort, kreeg 63,42 procent van de stemmen, Narkevicius van de Unie van Christelijke Gezinnen kreeg 36,58 procent. “Ik zal mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat Trakai een plaats blijft waar het goed toeven is,” zei de winnaar na de verkiezing in Rheines zusterstad Trakai.De stad Rheine onderhoudt sinds 1996 samen met de stedenbandvereniging een nauw partnerschap met Trakai en haar 38.000 medeburgers. Burgemeester Dr. Peter Lüttmann en de jumelagevereniging feliciteerden met de herverkiezing.