Nieuws

Rheine Hoopt op een bezoek van de Bondspresident

Bei der Staffelübergabe (v.l.): Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann, Oberbürgermeister Dr. Robert Reck, Sparkassenvorstandsvorsitzender Thomas Prochmann

Burgemeester Dr. Peter Lüttmann neemt het stokje over van de Dagen van Koor- en Orkestmuziek

Rheine. RheineBurgemeester Dr. Peter Lüttmann en de bestuursvoorzitter van Stadtsparkasse Rheine, Thomas Prochmann, bezochten afgelopen weekend op uitnodiging van de stad Dessau-Roßlau (Saksen-Anhalt) de Dagen van Koor- en Orkestmuziek. Zij werden vergezeld door Susanne Veltmann (bureau van de burgemeester) en Klaus Dykstra (hoofd culturele diensten van de stad Rheine). Aangezien Rheine volgend jaar gastheer zal zijn, werd het stokje van de burgemeester aldaar, dr. Robert Reck, doorgegeven aan de burgemeester van Rheine.

Het evenement van volgend jaar zal dan plaatsvinden in Rheine van 8 tot 10 maart. “Ik ben erg blij dat we dit zeer gewilde en gerespecteerde evenement naar Rheine hebben kunnen halen”, aldus burgemeester Dr. Lüttmann.

De dagen van koor- en orkestmuziek (TCOM) zijn een van de belangrijkste vieringen van amateurmuziek in Duitsland. Ze vinden elk jaar in een andere deelstaat plaats. Met diverse concerten van topkwaliteit op verschillende locaties wordt de muziek en de mensen die deze maken gevierd.

Het oorspronkelijke plan was om de reeks evenementen al in maart 2021 in Rheine te houden. Helaas was dit vanwege Corona niet mogelijk, dus als vervanging werd in de zomer van 2021 een meerdaags muziekevenement gehouden met het nieuwe format van de Dagen van de Amateurmuziek (TAMU). Nu krijgt Rheine opnieuw de kans om volgend jaar de Dagen van Koor- en Orkestmuziek te organiseren en hoopt op een bezoek van de Bondspresident, die naar verwachting aanwezig zal zijn bij de traditionele ceremonie om de Zelter- en PRO MUSICA-plaquettes uit te reiken.