Nieuws

Seniorenreis naar Bad Bevensen

Die Reisegruppe für pflegebedürftige Menschen und Angehörigen hat sich bei Ihrem Aufenthalt im vergangenen Jahr gut erholt.

Voor zorgbehoevenden en mensen met dementie en hun familieleden

Rheine. cpr. Recreatie en gezelligheid staan op de voorgrond tijdens de tiendaagse reis van 2 tot 12 mei naar de Heideblüte in Bad Bevensen. De Caritas-verenigingen Rheine, Emsdetten en Ibbenbüren bieden speciaal voor zorgbehoevenden en hun familieleden een vrijetijdsbesteding aan. Naast gezamenlijke excursies en activiteiten biedt het programma voldoende ruimte voor de begeleidende familieleden om zich te ontspannen, nieuwe energie op te doen en van gedachten te wisselen over gemeenschappelijke onderwerpen. Voor zorgbehoevende deelnemers wordt een apart programma aangeboden.

De zorg wordt verleend door een verpleegkundig specialist en drie opgeleide begeleiders. De zorg ter plaatse wordt verleend door een ambulante zorgdienst. Het drempelvrije pension Bad Bevensen is volledig ingericht op de behoeften van mensen met een handicap. Er is een lift, een fitnessruimte, een biosauna, een vitaliteitscentrum en fysiotherapie, evenals een café en lounges om te vertoeven. De kamers hebben in hoogte verstelbare bedden, toegankelijke douches, telefoon, tv, kluis en noodoproepen. De aankomst is in een drempelvrije bus. Hulpmiddelen zoals rollators of rolstoelen kunnen uiteraard worden meegenomen. Er wordt een uitgebreid adviesgesprek aangeboden, met name over financieringsmogelijkheden via het ziekenfonds en zorg op de vakantiebestemming.

Als u belangstelling hebt, kunt u contact opnemen met Anja Rickert van het adviescentrum voor ouderen en hun familieleden op 05971 862-302 of een e-mail sturen naar .