Nieuws

Dagtocht naar de kathedraalstad Keulen

Onze Oekraïense gasten, die sinds juli 2022 in het Caritas Kinder- en Jeugdhuis wonen, wilden graag Keulen bezoeken en de beroemde kathedraal zien.

Nadat de excursie tijdens de advent door ziekte steeds weer moest worden afgelast, konden ze op de trein stappen naar Rheine richting de domstad. De groep kwam ‘s middags vol goede moed en met voldoende proviand in Keulen aan.

De eerste stop was de Dom van Keulen. Iedereen was zeer onder de indruk van deze machtige kathedraal en de drukte op het domplein. Daarna gingen we verder langs de Rijn naar het Chocolademuseum, ook een grote wens, vooral van de kinderen.

De rondleiding door het museum en de uitleg over de verwerking van de cacaoboon hadden niet altijd de onverdeelde aandacht van de jonge bezoekers, maar op het laatst bij het proeven van de chocoladesoorten stond iedereen in vuur en vlam. De goede stemming werd nog versterkt door een ritje in het reuzenrad op het Rijnschiereiland en het vrije uitzicht over Keulen.

Daarna gingen we naar de oude stad en de Keulse winkelstraat. De jonge voetballers waren vooral onder de indruk van de uitstallingen in de sportwinkels.

De meegereisde Oekraïense coaches hadden meer zin in culinaire hoogstandjes. De nationale drank “Kölsch”, die ook buiten de landsgrenzen bekend is, moest getest worden. Dus gingen ze naar de brouwerij “Früh” en de “Köbes” serveerden een rondje Kölsch in gepaste stijl. Het bleef bij één glas, want het Oekraïense bier is veel intenser van smaak.

Tegen de avond kwam iedereen weer bij elkaar op het centraal station van Keulen. Blij, maar ook een beetje uitgeput namen ze de trein terug naar Rheine.

Een geslaagde dagtocht die zeker nog lang in ieders geheugen gegrift zal blijven.