Nieuws

Het huidige Property Market Report 2023 staat online

Rheine. 270 miljoen euro omzet op de vastgoedmarkt van 2022 in de stad Rheine – dat is een stijging van ongeveer 22% ten opzichte van het voorgaande jaar met 15% minder contracten. Ontwikkeld of onbebouwd, vastgoed blijft in trek in Rheine. Het hoge prijsniveau van de twee voorgaande jaren heeft zich in de eerste helft van 2022 voortgezet. In de tweede helft van het jaar kwam de markt steeds meer tot rust.

De contracten voor de handel in onroerend goed moeten ter beoordeling aan de taxatiecommissie worden voorgelegd. In het boekjaar 2022 bedroeg dit 702 contracten die op het kantoor van de taxatiecommissie werden geregistreerd en beoordeeld. De gegevens van feitelijke koopcontracten vormen de basis voor het bepalen van de marktgegevens van onroerend goed. De standaard grondwaarden werden besproken en vastgesteld door de deskundigencommissie van de stad Rheine in haar vergadering van 09.02.2023 voor de peildatum 01.01.2023.

Het bezit van een eigen woning blijft in trek. Bouwgrond in Rheine wordt gemiddeld ca. 8,8% duurder – een bouwgrond kost gemiddeld € 182.000.

Ook de prijzen voor tweedehands woningen stijgen. In vergelijking met 1.1.2022 stijgen de prijzen voor vrijstaande en halfvrijstaande woningen met 10,0%, voor twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen met 11,3% en worden flatgebouwen 6,1% duurder. De gemiddelde prijzen voor een vrijstaande woning liggen rond 370.0000 euro, voor een twee-onder-een-kapwoning rond 260.000 euro en voor een appartement rond 170.000 euro.

De prijsstijging voor landbouwgrond bedraagt in 2022 9,5%. De standaardgrondwaarde voor landbouwgrond in Rheine bedraagt nu 11,50 €/m².

Deze en andere taxaties worden gepresenteerd en toegelicht in het vastgoedmarktrapport Rheine. Het kan gratis worden gedownload op www.boris.nrw.de “Grundstücksmarktberichte” “Rheine”.

Wat is mijn perceel waard, wat is mijn eigendom waard?

De huidige standaard grondwaarden en standaard vastgoedwaarden kunnen worden bekeken op www.boris.nrw.de of worden verkregen bij het bureau van de deskundigencommissie op 05971/939-410. Voor vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en koopappartementen kan het prijsniveau bij benadering gratis worden bepaald op www.boris.nrw.de met behulp van de vastgoedprijscalculator.