Nieuws

Alles bloeit! Deelname programma

De lente staat voor de deur! Niet alleen in het park in Bentlage ontspruiten de kleurrijke vroege bloesems en zetten kleine felle accenten op weilanden en in het kreupelhout. Aanstaande zondag, 19 maart, worden kunst- en natuurvrienden uitgenodigd om in het Museum Kloster Bentlage de fascinatie van de bloeiende natuur in het voorjaar te volgen. Want ook in de in het museum gepresenteerde objecten is een rijke verscheidenheid aan bloeiende planten te ontdekken. Reeds de unieke reliektuinen maken indruk met een weelde aan bloesems en een filigrane bloemenpracht.

Om 15.00 uur begint een rondleiding, die een brug slaat van de reliektuinen naar de schilderijen van de Westfaalse galerij, waarin de weergave van de natuur en de natuurbeleving in verschillende voorstellingen culmineren.

Onder het motto “Alles staat in bloei!” worden de jongste museumbezoekers uitgenodigd om op fantasierijke wijze hun eigen bloesems en bloemen te creëren, met penseel of draad. Van 15.00 tot 17.00 uur staan materialen als draad en stof, maar ook fijne aquarelverf en aquarelpapier klaar om de kinderen hun eigen lentemotieven te laten maken.

Het doe-programma voor kinderen en de rondleiding zijn gratis.

Informatie: Gemeentemusea Rheine Tel. 05971 – 939 711