Nieuws

Stap voor stap groter worden

Margret Weusthof wurde nach über 30-jähriger Tätigkeit bei der Caritas Rheine in den Ruhestand verabschiedet. Caritas-Vorstand Dieter Fühner (r.) überreichte gemeinsam mit dem ehemaligen Geschäftsführer Norbert Dörnhoff (l.) und dem aktuellen Geschäftsführer der Caritas-Kinderheim-Gesellschaft Winfried Hülsbusch das Caritas-Ehrenzeichen in Gold.

Margret Weusthof trekt zich terug als hoofd van kinderdagverblijf Ellinghorst

Rheine.cpr. Eigenlijk zou Margret Weusthof na ruim 30 jaar werken bij Caritas Rheine, laatstelijk als hoofd van het gezinscentrum Caritas dagopvang Ellinghorst, tijdens een ceremonie afscheid nemen. Door ziekte moest het afscheidsfeest echter worden afgezegd. Het afscheids- en bedankfeest veranderde dus in een kleine afscheidstournee. Eerst binnen het kinderdagverblijf, waar ze afscheid nam van personeel, ouders en kinderen, en later ook op de afdeling Onderwijs. De rondleiding werd afgesloten met een koffiemiddag met het bestuur van de Caritas Vereniging Rheine, Dieter Fühner, de huidige en voormalige directie van de Caritas Kindertehuisvereniging, Winfried Hülsbusch en Norbert Dörnhoff en het hoofd van de afdeling Onderwijs Stefan Gude. Daar werd Margret Weusthof namens de Duitse Caritas Vereniging en de Diocesane Caritas Vereniging van Münster onderscheiden met het Caritas Ereteken in goud.

Margret Weusthof begon haar werk als opvoedster in het Caritas kinder- en jeugdhuis in 1990 voordat ze in 1997 directeur werd van het Caritas kinderdagverblijf in Ellinghorst. Margret Weusthof begeleidde het kinderdagverblijf Ellinghorst vanaf het begin bij de planning, bouw en ontwikkeling van het eerste concept en ontwikkelde het tot gezinscentrum Caritas kinderdagverblijf Ellinghorst.

Met het doel om ook in de reguliere dagopvang een aanbod te creëren, nam het Caritas-Kinderheim Gesellschaft de sponsoring van kinderdagverblijf Ellinghorst over. In 2017 ging de sponsoring over in de Caritas Vereniging Rheine.

In al die jaren heeft Margret Weusthof haar taken als hoofd van het gezinscentrum Caritas-Kindertagesstätte Ellinghorst met buitengewone inzet en groot inlevingsvermogen beheerst. “Zij was voor kinderdagverblijf Ellinghorst aanwezig met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, een hoge mate van vakbekwaamheid en onvermoeibare inzet”, aldus bestuur en directie bij het bedanken van Margret Weusthof voor haar jarenlange buitengewone inzet voor de kinderdagopvang.