Nieuws

“Nacht van de bibliotheken”: Stadsbibliotheek Rheine doet weer mee

Rheine. Onder het motto “grenzenlos!” nodigen de bibliotheken van Noordrijn-Westfalen u uit voor de volgende “Nacht van de bibliotheken” op vrijdag 17 maart. Elke twee jaar openen ongeveer 200 bibliotheken in Noordrijn-Westfalen tot laat in de avond hun deuren en bieden een gevarieerd programma en informatie over nieuwe aanbiedingen en media. Ook de stadsbibliotheek van Rheinedoet weer mee.

Vanwege de tijdelijke verhuizing van de gemeentelijke bibliotheek naar de voormalige bouwmarkt Toom vindt de “Nacht van de bibliotheken” deze keer plaats aan de Osnabrücker Straße 84. Het programma heeft het allemaal. Want de “Nacht van de Bibliotheken” begint in Rheine om 15.20 uur met een speciaal “Nachtsteruurtje” voor kleine gasten vanaf 4 jaar. Het programma gaat om 16.00 uur verder met een GreenScreen fotoshoot voor jong en oud. Iedereen die wil poseert voor een groene wand en wordt live in een speciale achtergrond geknipt. Zo sta je ineens in de Australische woestijn, op de filmset van Harry Potter of in een betoverd bos. Iedereen die meedoet krijgt een gratis foto mee naar huis.

De Noorse singer-songwriter Reidar Jensen betreedt om 18.00 uur het podium. Met zijn akoestische gitaar zal hij onder meer stukken van zijn huidige album “Boundless” ten gehore brengen. Om 17.00 en 21.00 uur kunnen bezoekers tijdens een rondleiding een kijkje nemen achter de schermen van de stadsbibliotheek. “Nachtbrakers” kunnen tot 22 uur media zoals boeken, tijdschriften, dvd’s of games lenen en in een gezellige sfeer snuffelen. Het personeel ter plaatse zal ook graag nieuwe inschrijvingen aanvaarden.

Alle evenementen kunnen zonder inschrijving worden bijgewoond. Het programma is te vinden op de website van de gemeentelijke bibliotheek Rheine (www.Rheine-bibliothek.de) .