Nieuws

Alledaagse helden gezocht!

Het mentorproject “Menschen stärken Menschen” (Mensen Versterken Mensen) zoekt jongeren om vrijwilliger te worden

Rheine.cpr. In het mentorproject “Menschen stärken Menschen” (Mensen Versterken Mensen) kunnen jongeren tussen 16 en 27 jaar die andere jongeren willen ondersteunen in hun dagelijks leven, vrijwilligerswerk doen. Momenteel willen veel jongeren ondersteuning bij alledaagse uitdagingen, bijvoorbeeld bij het maken van hun huiswerk of het studeren. Anderen hebben veel vrije tijd en zijn blij met gezelschap als ze gaan wandelen of spelletjes doen. Ideeën zijn welkom en kunnen worden ingebracht.

Er is professionele begeleiding en passende training. De sponsors kunnen elkaar leren kennen tijdens regelmatige bijeenkomsten. Er kunnen veel ervaringen in de omgang met mensen worden opgedaan en er wordt een certificaat van vrijwilligerswerk uitgereikt. Alle belangstellenden kunnen dankbetuigingen verwachten voor hun vrijwillige inzet en reiskosten kunnen worden vergoed. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend informatie krijgen bij het Caritas jongerenadviescentrum Rheine door te mailen naar of door te bellen naar 05971 862-304.