Nieuws

Energieadvies voor vrouwen: Mijn huis – Klaar voor de toekomst

Freuen sich über viele Besucherinnen: Gaby Beckmann (Gleichstellungsbeauftragte Stadt Rheine), Margret Esters (Leiterin der Beratungsstelle Rheine) und Gaby Plake (Gleichstellungsbeauftragte Stadt Rheine).

Rheine. Onder het motto: “Mijn huis – klaar voor de toekomst” biedt het consumentenadviescentrum in Rheine in samenwerking met de stedelijke gelijkekansencommissaris Rheine aanbiederonafhankelijke energiespreekuren voor vrouwen aan.

Op 08 maart 2023, Internationale Vrouwendag, is er gelegenheid om met expert Brigitte Topmöller, architecte en energieadviseur, ideeën en renovatieconcepten te bespreken, zodat zij ook in de toekomst comfortabel in hun eigen huis kunnen blijven wonen.

Vrouwen zijn vaak gedreven als het gaat om het moderniseren en verbeteren van hun eigen huis. Maar waar te beginnen, gezien de overvloed aan wensen, mogelijkheden en aanbiedingen? Brigitte Topmöller geeft antwoord op vragen over onder andere energie-efficiënte renovatie, optimalisatie van verwarming, gebruik van hernieuwbare energie en subsidies.

“We zouden het fijn vinden als zoveel mogelijk burgers gebruik maken van het energieadvies”, benadrukken de initiatiefnemers Margret Esters en Gaby Beckmann.

De consulten van 45 minuten zijn gratis en vinden plaats in het adviescentrum, Auf dem Thie 34, 48431 Rheine. Aanmelden kan telefonisch: 05971 8697001 of via het contactformulier op de homepage www.verbraucherzentrale.nrw.