Nieuws

Evacuatie in de Neuenkirchener Straße

Rheine. Tijdens bouwwerkzaamheden aan het pand aan de Neuenkirchener Str. 111, direct naast het hoofddouanekantoor Rheine,werd een Amerikaanse vliegtuigbom ontdekt. In overleg met de explosievenopruimingsdienst wordt het verwijderd op

Maandag 13 februari 2023. Aangezien het om een bom van 250 kg gaat, moeten alle gebouwen binnen een straal van 250 m onschadelijk worden gemaakt.

van 250 m moet worden geëvacueerd tijdens de ontmanteling (zie bijgevoegd overzicht).

Ongeveer 700 mensen zullen worden getroffen door de evacuatie. De stad Rheine zal op korte termijn flyers produceren en deze in de respectieve brievenbussenstoppen om de getroffen burgers te informeren dat zij hun flats, huizen en ookwerkplekken zullen moeten evacueren tijdens de ontmanteling.

Mensen die afhankelijk zijn van bijstand en hun huis niet zonder hulp kunnen verlaten, worden verzocht onmiddellijk contact op te nemen met de stadRheine per telefoon (939 325) of per e-mail). De telefonische hotline is tijdens de openingsurenook beschikbaar voor vragen.

In de Volkshoch- und Musikschule aan de Neuenkirchener Str. 22 wordt op de evacuatiedag vanaf 07.30 uur een contactpunt ingericht voor mensendie geen andere verblijfplaats hebben. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Ook delen van het Mathias Ziekenhuis aan de Frankenburgstraße zijn getroffen door de ontmanteling. Een volledige evacuatie van het ziekenhuis is niet nodig. Alleen de noordgevel, grenzend aan de Frankenburgstraße, moet voor de duur van de ontruiming worden ontruimd. Intramurale patiënten worden niet getroffen door de evacuatie, er is geen gevaar voor hen. Toch zijn sommige beperkingen onvermijdelijk:

  • De hoofdingang van het Mathias Ziekenhuis zal gesloten zijn, toegang tot het gebouw is alleen mogelijk via de zij-ingang bij de bistro (parkeerplaats P1, Dutumer Straße).
  • Bezoekers mogen het ziekenhuis niet binnen totdat het gebied met succes is ontruimd en vrijgegeven door de autoriteiten.
  • Geplande operaties, procedures en consultaties zullen worden verschoven.

Gelukkig zullen spoedeisende hulp en verloskunde onbeperkt zijn.

Maandagochtend om 07.00 uur komt het Technical Operations Team (TEL) bijeen voor een laatste briefing. Daarna worden de getroffen gebieden tot uiterlijk 08.00 uur afgesloten op. Omleidingsmogelijkheden worden aangegeven. Daarna hebben medewerkers van de

Het personeel zal dan de deurbellen van elke flat luiden om een volledige evacuatie te verzekeren.

Het is de bedoeling om rond 11.00 uur te beginnen met het onschadelijk maken van de bom. Zodra dit is afgerond, zal informatie worden verstrekt via radioberichten (RST) en op de website van de stad.

en op de website van de stad Rheine en de sluiting zal worden opgeheven.