Nieuws

Nieuw stadhuis – Afdeling planning en bouw neemt tijdelijk zijn intrek

Durchbruch. Wo sich früher die Bäckerei Schollhölter befand, ist jetzt ein riesiger Durchgang zu sehen.

Rheine. In verband met de renovatie en nieuwbouw van het Stadhuiscentrum zullen ook enkele kantoren in het Nieuwe Stadhuis moeten worden ontruimd. Van 22.02.2023 tot 24.02.2023 zullen daarom vele dozen, bureaus en stoelen worden versleept, aangezien delen van de dienst Planning en Bouw de komende drie jaar verhuizen naar gebouw 4/4a van de voormalige Damloup-kazerne (Europaviertel am Waldhügel). In de 8e en 9e week zullen de gebieden stedenbouw, bouwgrondbeheer en omschakeling, projectbeheer “kaderplan voor de binnenstad”, bouwvoorschriften en monumentenzorg, landmeting, geodatabeheer, grondaanpassing, taxatie alsmede de bouwadministratie, het financieringsbeheer en de vergaderdienst slechts beperkt toegankelijk zijn. Vanaf begin maart vinden de collega’s uit bovengenoemde gebieden een tijdelijk nieuw onderkomen aan de Mittelstraße 7. De telefoonnummers en e-mailadressen blijven hetzelfde, maar voor persoonlijke afspraken in de Mittelstraße zijn vooraf telefonische afspraken nodig.

Een terugblik: hier was vóór de sloop de slagerij van Stolp gevestigd. Foto’s: Cosse