Nieuws

KLEINE JONGEN OP EERSTE EXCURSIES

Nieuws van de tijger nakomelingen in de NaturZoo

De kans om het momenteel bekendste en nog weinig gepubliceerde welpje in de NaturZoo Rheine te zien wordt nu met de dag groter: het op 5 december geboren tijgertje maakt steeds vaker uitstapjes uit de kattenbak naar de grote winterruimte.

Tijgermoeder “Naga” had voor de geboorte niet de voorbereide kamer gekozen, maar een kleine scheidingskooi in het winterhuis . Daar zijn geen camera’s geïnstalleerd en is het lichaam van de tijger niet zichtbaar. Er zijn daar geen camera’s geïnstalleerd, en ook het zicht voor de verzorgers was beperkt, zodat lange tijd niet eens duidelijk was hoeveel jongen er waren geboren.

Maar het is nu al een paar weken bekend dat het een enig kind is. Inmiddels is ook bekend dat het jong een mannetje is. Dit bleek een “toevallige bevinding” te zijn tijdens een diergeneeskundige noodbehandeling. De dierenverzorgers hadden een verwonding aan de staart van de jongen opgemerkt die onderzocht moest worden. De staart was waarschijnlijk bijna doormidden gebroken door een verbrijzeling en moest op dit punt worden geamputeerd. De kleine kater heeft de operatie goed doorstaan en zal zeker in het reine komen met de korte staart.

Nadat het geslacht bekend was, kreeg het tijgertje ook een naam, namelijk “Tailor”.

De dierentuin van Krefeld heeft onlangs ook de komst van een nieuwe generatie Sumatraanse tijgers aangekondigd: sinds november groeit daar een tweeling. Hun vader is Tailors grote broer “Leopold”, die in januari 2019 samen met zijn zusjes Tipah en Zuma werd geboren in Rheine. Tailor is dus al een oom – maar nog een hele jonge en kleine, waarvan de verdere ontwikkeling hopelijk zonder incidenten zal verlopen.