Nieuws

Interculturele week 2023 in Rheine

Informatieavond in het ontmoetingscentrum Mitte51

Rheine. Op maandag 13 februari nodigt de Integratieraad van de stad Rheine u uit voor een informatieavond over de Interculturele Week (IKW) van dit jaar.

De actieweek is een initiatief van de Duitse bisschoppenconferentie, de Protestantse Kerk in Duitsland en de Grieks-orthodoxe Metropolitan Church. Het initiatief bestaat sinds 1975. Elk jaar vinden in september ongeveer 5.000 evenementen plaats in meer dan 500 steden en parochies.

Het motto van dit jaar #NeueRäume laat veel ruimte voor interpretatie. Het staat voor de doelstellingen van het IKW: nieuwe ruimtes openen, ontwerpen, creëren, verbinden, gebruiken of betreden. Het gaat over de noodzaak van nieuwe ruimtes en wie er toegang toe heeft. Wie wordt buitengesloten en waarom? Het IKW met zijn talrijke evenementen is een levend teken van hoe het mogelijk kan zijn iedereen in de “ruimte” op te nemen. Het geeft vreugde in het samenzijn en stimuleert ons om ons sociale leven samen vorm te geven.

Trouw aan het motto zal ook dit jaar een kleurrijk programma alle belangstellenden naar de Interculturele Week lokken. Tijdens de Interculturele Week wordt het nieuwe pand van Mitte51 officieel geopend. De IKW wordt afgesloten met een grote burgerpicknick met een kleurrijk podiumprogramma en tal van (knutsel)kraampjes en een keur aan eten uit de hele wereld.

Om in onze stad een divers en gevarieerd programma te kunnen aanbieden, is de steun nodig van verenigingen, belangengroepen, onderwijsinstellingen en talrijke vrijwilligers. Een workshop, ontspanningsactiviteiten of een project, een gespreksronde of een tentoonstelling, tal van mogelijkheden kunnen de Interculturele Week in Rheine verrijken.

De informatieavond begint om 18.00 uur in het ontmoetingscentrum aan de Mittelstraße 51 om verenigingen, belangengroepen of buurten te ondersteunen bij het vinden van ideeën en de uitvoering daarvan. De Integratieraad en het Mitte51-team kijken uit naar een gezamenlijke uitwisseling en zijn graag bereid eventuele vragen te beantwoorden.

Aanmelden kan per e-mail bij of telefonisch op 05971 8014722.