Nieuws

Verkeerswijzer Groningen

Verkeerswijzer Groningen belooft de komende weken een nieuwe brochure voor het openbaar vervoer in Nederland, met daarin de belangrijkste Nederlandse verkeersregels voor voetgangers en fietsers. In de brochure worden de Nederlandse verkeersregels toegankelijk in beeld uitgelegd. In 2016 verscheen de oorspronkelijke versie van de brochure, die nu te koop is.

De boekjes worden in gemeente Borne verspreid over de partners van gemeente Borne en liggen bij het Sociaal Hus. De digitale versie van de boekjes is te downloaden op de website van Verkeerswijzer Groningen.

Verkeer in Nederland’Verkeer in Nederland’ is in 2016 ontwikkeld om nieuwkomers in Nederland kennis te laten maken met de voornaamste verkeersregels voor voetgangers en fietsers in ons land. Dat gebeurt op een toegankelijke manier door middel van tekeningen van ‘goede’ en ‘foute’ verkeerssituaties, begeleid door korte teksten. De oorspronkelijke brochure bevat naast het Nederlands ook teksten in het Engels, Frans, Arabisch en Tigrinya (de taal die in Eritrea wordt gesproken).

Sinds de komst van Oekraïense vluchtelingen in ons land klinkt steeds vaker de vraag om een vertaling van de verkeersbrochure. Omdat sommige vluchtelingen Russischtalig zijn, is de brochure vertaald in het Oekraïens en Russisch. Tegelijkertijd is er een gewijzigde herdruk verschenen van de oorspronkelijke uitgave van de brochure.