Nieuws

Altijd een luisterend oor voor leerlingen, ouders en collega’s

Im Rahmen einer Feierstunde erhielt Wilfried Heeke (2.v.l) zu seiner Verabschiedung die goldene Caritas-Ehrennadel von Caritas-Vorstand Dieter Fühner. Ebenso wurde Barbara Kammer (l.) als neue Schulleiterin in ihr Amt eingeführt. Weiter im Bild die stellvertretende Schulleiterin Sarah Reckenfelderbäumer.

Christophorusschool: directeur Wilfried Heeke gaat met pensioen / Barbara Kammer neemt opvolger over

Rheine.cpr. Na meer dan 30 jaar inzet op de Christophorusschool, de speciale school van Caritas met aandacht voor geestelijke ontwikkeling Rheine, nam Wilfried Heeke afscheid als directeur. Op de Christophorusschool werd afscheid van Heeke genomen door directie, management, onderwijzend personeel, ouders, leerlingen en andere professionele en persoonlijke begeleiders. Als erkenning voor zijn bijzondere inzet reikten Caritas-bestuursleden Dieter Fühner en Ludger Schröer namens de Duitse Caritas Vereniging en de Diocesane Caritas Vereniging van Münster de Caritas Gouden Ereteken uit.

Op 1 september 1992 begon Wilfried Heeke zijn dienstverband aan de Christophorusschool in een kleuterklas. De vakken lichamelijke opvoeding, sport en zwemmen lagen hem bijzonder na aan het hart. Hier initieerde en organiseerde hij de eigen en districtsbrede sportfestivals van de school. Wilfried Heeke was vanaf het begin een betrokken collega. Zo was hij lid van de lerarenraad, coachte hij de acrobatiekgroep en verzorgde hij ook het voetbalteam “Team HPZ”, dat regelmatig deelnam aan wedstrijden bij FC Eintracht Rheine. Van 2007 tot 2009 was hij verantwoordelijk voor het Comenius-project met speciale scholen in Litouwen en Groot-Brittannië.

In 2007 werd Wilfried Heeke adjunct-directeur. Op 1 maart 2009 nam Wilfried Heeke de leiding over nadat Dorothee Rücker met pensioen was gegaan. “Als schoolhoofd vervult Wilfried Heeke zijn taken met veel inzet, hart en humor. Bij alles wat hij in de school doet, laat hij zien hoe belangrijk de toevertrouwde leerlingen en het onderwijzend personeel voor hem zijn. Zijn deur staat altijd open”, benadrukte bestuurslid Dieter Fühner in zijn lovende woorden. Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, grote vakbekwaamheid en onvermoeibare inzet, ver boven het normale, heeft Wilfried Heeke het werk van de Christophorusschool vormgegeven.

Met de pensionering van Wilfried Heeke neemt Barbara Kammer, voorheen adjunct-directrice van de Grüterschule, nu de leiding over. “We zijn blij dat we er met Barbara Kammer in geslaagd zijn een ervaren directrice aan te trekken om Wilfried Heeke op te volgen”, aldus Fühner. Sarah Reckenfelderbäumer zal actief blijven in de schoolleiding als adjunct-directrice.