Nieuws

Donaties in plaats van geschenken

De heer en mevrouw Fleege doneren aan Rheiner Tafel

Rheine.cpr. Goed nieuws voor de Rheiner Tafel van Caritas Rheine. Het echtpaar Christa en Stephan Fleege heeft de Tafel 500 euro geschonken. In plaats van kerstcadeaus besloot het echtpaar dit jaar de Tafel te steunen met deze donatie. Jörg Rosinke, verantwoordelijk voor het sociale warenhuis Brauchbar & Co, waar de Tafel is gevestigd, sprak zijn dank uit voor de steun. “Deze donatie draagt bij aan de instandhouding van het werk van de Tafel en komt zo rechtstreeks ten goede aan mensen die door armoede worden getroffen in Rheine,” zegt Rosinke verheugd. “De afgelopen maanden is het aantal veldwerkers bij de Tafel aanzienlijk toegenomen, dus deze donatie zal hier concreet helpen”, vervolgt Rosinke.

In heel Duitsland hebben de Tafeln de opdracht voedsel te bewaren en door te geven aan mensen die door armoede zijn getroffen. Voedseldonaties van winkeliers en groothandelaren, vrijwilligers en donaties zoals die van de heer en mevrouw Fleege helpen dit werk voort te zetten in Rheine.