Nieuws

Vrijwillige lezers gezocht in de stadsbibliotheek

Rheine. Het vrijwillige voorleesproject in de gemeentelijke bibliotheek Rheine loopt al sinds juni 2008 – nu zijn ze weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen voorlezen aan kinderen vanaf 4 jaar. De voorleesvrijwilligers van de bibliotheek vormen een toegewijd en vriendelijk team en zijn op zoek naar ondersteuning bij het bevorderen van het voorlezen aan kinderen in het kader van het “Sternstündchen”.

Het team bestaat momenteel uit 20 voorlezers die niet alleen het “Sternstündchen” (elke woensdag van 15:20 tot ca. 15:45 uur) organiseren, maar ook het speciale “Adventsternstündchen” (elke adventszaterdag om 11:00 uur) en “verrassingslezingen” tijdens bibliotheekrondleidingen voor kinderen. Alle lezers kiezen zelf de geschikte prentenboeken en verhalen – het bibliotheekteam doet graag aanbevelingen.

Er zijn geen grenzen aan de creatieve vormgeving van de voorleessessie!

Alle lezers in de openbare bibliotheek krijgen jaarlijks een training over een vooraf overeengekomen onderwerp en komen twee keer per jaar samen met de groep van alle lezers in de bibliotheek. Tijdens deze vergaderingen worden actuele onderwerpen en vragen besproken en worden de leesdata gecoördineerd. Uiteraard bieden de bijeenkomsten ook altijd de mogelijkheid tot persoonlijke uitwisseling met alle deelnemers.

Als u geïnteresseerd bent om als voorlezer te werken in de gemeentelijke bibliotheek Rheine, neem dan contact met ons op. Luisa Grotemeier, de contactpersoon voor lezers bij de gemeentelijke bibliotheek Rheine, is beschikbaar om vragen te beantwoorden op 05971/939-151. Daarnaast kan een afspraak worden gemaakt om elkaar persoonlijk te leren kennen.