Nieuws

Netwerk “Waarheen? Thuis in Rheine” organiseert kerstfeest

(v.l.) Stefan Gude (Caritasverband Rheine), Raimund Gausmann (Stadt Rheine), Peter Lüttmann (Stadt Rheine) und Jan Kröger (St. Antonius Kirchengemeinde) übernahmen die Essensausgabe bei der Weihnachtsfeier des Netzwerkes „Wohin? Zu Hause in Rheine“.

Rheine. Het netwerk “Waarheen? Thuis in Rheine” organiseerde een kerstfeest voor behoeftige mensen van Rheine. Het netwerk bestaat uit het jeugd- en drugsadviescentrum, de Caritas-gaarkeuken Rheine, de Caritas-noodhuisvestingshulp Rheine, de stationszending (Caritas Rheine u. Diakonisches Werk Tecklenburg) en de sociale instellingen van de stad Rheine.

De organisatoren zamelden donaties in om de 100 geregistreerde gasten aan het eind van het evenement een goed gevulde tas met levensmiddelen, hygiëneproducten en kerstsnoepjes te geven.

Het hele kerstfeest wordt volledig gefinancierd door donaties. In de jaren voor Corona organiseerde elke instelling zijn eigen kleine kerstfeest. Helaas vonden deze niet plaats tijdens de Corona-jaren. Toch konden de cliënten van de voorzieningen in deze twee jaar genieten van geschenktassen als hulppakket, die het netwerk ook uit donaties kon samenstellen.

Dit jaar werd besloten een grote gezamenlijke viering van bovengenoemde instellingen te organiseren. Ook burgemeester Dr. Peter Lüttmann, raadslid Raimund Gausmann, Stefan Gude als hoofd verenigingsbeleid en communicatie van de Caritasvereniging en pastoor Jan Kröger van de St. Antoniusparochie waren aanwezig, die vervolgens meteen actief werden en het uitserveren van het eten bij het buffet op zich namen. Deze nieuwe vorm van kerstviering werd goed ontvangen en bood de aanwezigen een mooi prekerstfeest.