Nieuws

Rotarians steunen het werk van Rheiner Tafel

Neben der Unterstützung für das Projekt „Bratenpaten“ brachten Mitglieder des Rotary Club Rheine eine große Lebensmittelspende und Weihnachtstüten für Kinder zur Rheiner Tafel. Im Bild v. l.: Frank Schneider (Caritas Rheine), Caritas-Vorstand Ludger Schröer, Prof. Dr. Markus Lange, Dr. Stephan Schulte (beide Rotary-Club Rheine) und Karolina Augustjanska-Meier vom Sozialkaufhaus Brauchbar & Co.

3.500 euro voor gebraden sponsors en voedsel en kersttassen voor kinderen

Rheine.cpr. Met een donatie van meer dan 3.500 euro steunt de Rotary Club Rheine het project “Roast Sponsors” van de Rheiner Tafel in de Caritas sociale warenhuizen’ Brauchbar & Co. En dat is nog niet alles. Daarnaast brachten leden van de Rheiner Rotarians nog een grote voedseldonatie, vooral met houdbare goederen, naar de Caritas Tafel Rheine. “We zijn erg blij met de geweldige donatie en steun van de Tafel. Het is een mooi teken dat de Rotarians solidair zijn in deze moeilijke tijden”, bedankte Caritas-bestuurslid Ludger Schröer de leden van de Rotary Club Rheine bij de overhandiging van de donatie. Naast het voedsel ontving de Tafel ook vele kleine kersttasjes voor kinderen, die de Rotary Club speciaal voor de Rheiner Tafel had ingepakt.

Namens de club prezen Dr. Stephan Schulte, Prof. Dr. Markus Lange en Thomas Prochmann het werk van de voedselbanken en bedankten ook de vrijwilligers die mensen in nood helpen.

Bij de Rheiner Tafel wordt gedoneerd voedsel uitgedeeld aan mensen met een laag inkomen. Juist in deze tijden hebben veel mensen extra steun nodig. Dit blijkt ook uit de toenemende vraag naar de Tafel. Momenteel komen elke dinsdag en donderdag ongeveer 200 klanten naar de Tafel.