Nieuws

SPD-raadslid Ulrike Stockel legt haar raadsmandaat neer

Veel lof en dank voor het afscheid

De SPD-fractie bedankte Ulrike Stockel met een grote bos bloemen en een staande ovatie. Zij was 13 jaar lang lid van de SPD-fractie Rheine en plaatsvervangend fractievoorzitter. “Vandaag, maandag, heb ik om persoonlijke redenen mijn mandaat als raadslid van de stad Rheine neergelegd. Deze beslissing was echt niet gemakkelijk voor mij. Het was een geweldige tijd waar we samen als team op terug kunnen kijken,” verklaarde Ulrike Stockel aan de parlementaire groep. SPD fractievoorzitter Dominik Bems vond de juiste woorden, die uit de ziel van alle fractiegenoten spraken: “Beste Ulrike, je hebt op het gebied van sociale zaken en scholen met veel competentie, bereidheid tot overleg en compromissen over de fractiegrenzen heen in de commissies en in het werk van de raad uitstekende diensten bewezen. Wij danken u hartelijk voor uw jarenlange onvermoeibare inzet voor onze fractie en ook voor de burgers van de stad Rheine.” Ulrike Stockel wil de politiek niet helemaal verlaten en blijft beschikbaar als plaatsvervangend deskundige burger.

Tegelijkertijd gaf Stockel haar interne functie als plaatsvervangend fractievoorzitter op, zodat er ook binnen de SPD-fractie veranderingen plaatsvonden. Bij de verkiezingen voor het partijbestuur is Dominik Bems bevestigd als fractievoorzitter. Verder was er een personele verandering in het partijbestuur: Gaby Leskow werd gekozen tot plaatsvervangend fractievoorzitter. Volker Brauer neemt de taken van Leskow over als uitvoerend directeur. Brauer’s positie als perswoordvoerder van de SPD fractie wordt nu ingenomen door raadslid André Schaper. “Wie de plaats van Ulrike Stockel in de raad zal innemen, moet nog worden opgehelderd. Er zullen ook enkele veranderingen in de commissies plaatsvinden,” verklaarde SPD-fractievoorzitter Dominik Bems. Ze hopen echter dat alles tegen januari 2023 klaar zal zijn om in het nieuwe jaar weer volledig operationeel te zijn voor de werkzaamheden.