Nieuws

Dinsdag “Koude Markt” in Rheine

Rheine. Volgende week dinsdag, 20 december 2022, is het weer tijd voor de Koude Markt. Van 8 tot 18 uur nodigt deze markt met zijn eeuwenoude traditie u uit om bij de vele kraampjes te vinden wat u zoekt. Zoete of hartige specialiteiten, allerlei nuttige artikelen, kleding of het kerstcadeau dat u nog mist zijn er te ontdekken. De markt is verspreid over het voetgangersgebied vanaf het centrale busstation via het marktplein tot aan de Hues-Ecke. De grootste en laatste markt van het jaar, die altijd op de dinsdag voor St. Thomas plaatsvindt, heeft een bijzondere sfeer. De prestaties van de traditionele torenopwinders dragen daartoe bij.

In het verleden werden de Krammarkts voornamelijk gebruikt door de plattelandsbevolking van Rheine en omgeving om kleding en dagelijkse artikelen te kopen. Vandaag zijn ze nog steeds bezienswaardig en het blijft fascinerend om ze tijdens een wandeling te verkennen.