Nieuws

Heimatbühne AltenRheine, Heimatverein Rheine en Niederdeutsche Bühne.

De winnaars van de Homeland Prize van de stad Rheine zijn bekendgemaakt.

Rheine. De Thuislandprijs is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Gemeenten, Bouwen en Digitalisering (MHGBD) en geeft districten, zelfstandige steden en gemeenten de kans om mee te doen. Het wordt dit jaar voor de derde keer aangeboden. Nieuw en voor het eerst doet ook de stad Rheine mee.

De procedure voorziet in de nominatie van in totaal drie prijswinnaars in een gemeente, waarbij in totaal € 5.000 aan prijzengeld beschikbaar is. De winnaar van de eerste plaats neemt automatisch deel aan de wedstrijd voor de Landes-Heimat-Preis.

De openbare oproep van de stad Rheine om zich kandidaat te stellen of om mogelijke prijswinnaars voor te stellen was succesvol. Het Cultureel Comité, dat als jury was aangesteld, kon zo drie prijswinnaars selecteren. De winnaars zijn (in alfabetische volgorde) de Heimatbühne AltenRheine, de Heimatverein Rheine en de Niederdeutsche Bühne. De respectieve klassementen en de verdeling van het prijzengeld worden pas op de dag van de prijsuitreiking bekendgemaakt.

Het steunprogramma “Heimat” gaat over wat mensen bindt, over gemeenschap en samenhang. Het ondersteunt activiteiten die mensen verbinden en de regionale identiteit versterken en promoot deze op een bijzondere manier.