Nieuws

Stagiairs van de stad Rheine ervaren culturen in Centro S. Antonio

Actiegebied Interculturele opening nodigen de stagiairs uit voor de Speed Meeting en Meet & Eat

Rheine.cpr. Stagiairs uit de stad Rheine werden uitgenodigd in het Intercultureel Ontmoetingscentrum Centro S. Antonio van Caritas Rheine. Onder leiding van Johanna Miltrup van de stad Rheine en Kevin Löcke van de Caritasvereniging Rheine kregen de cursisten eerst een workshop over het thema interculturele competentie.

Daarna voegden de immigranten zich bij hen als vermenigvuldigers. In een “speedmeeting” wisselde iedereen in korte gesprekken van gedachten en kreeg men boeiende inzichten van de mensen die tegenover hen zaten. De middag werd afgesloten met een gezamenlijke kooksessie. De immigranten brachten de ingrediënten van hun favoriete gerechten mee en in de keuken werd een gevarieerd menu tevoorschijn getoverd. Er waren Mongoolse knoedels, een bulgurgerecht uit Syrië, een heerlijke Afghaanse rijstpan met lamsvlees en een Oekraïense kwarktaart als dessert.

Tijdens het gezamenlijke diner werd de uitwisseling verdiept en werden contacten gelegd. Alle deelnemers waren het erover eens dat het een geslaagde en kleurrijke middag was. Alle mensen beleefden op deze dag verschillende culturen. “Het was fenomenaal dat je in één middag veel nieuwe mensen kunt ontmoeten en ervaren,” vatte een stagiaire uit de stad Rheine samen. “Het is ongelooflijk hoe divers het programma vandaag was,” voegde een deelnemer eraan toe.

Kevin Löcke en Johanna Miltrup, verantwoordelijk voor het actieterrein Interculturele Opening van het concept Migratie en Integratie, organiseerden deze samenwerking samen met de opleidingsmanager van de stad Rheine Florentine Kühs-Sandmann. Het is de bedoeling het project ook voor de andere opleidingsjaren aan te bieden.