Nieuws

De WK-held uit de zusterstad Borne

Borne. Heel Borne is momenteel trots op de bekendste zoon van de gemeente: Wout Weghorst bracht vrijdag met twee indrukwekkende doelpunten tegen Argentinië het Nederlands elftal terug in de wedstrijd en in de extra tijd. Maar zelfs drie doelpunten van de Bornenser waren uiteindelijk niet genoeg om hen in de halve finale te krijgen.

“Heldenrol in oranje voor Weghorst” kopte het online magazine “Borne Boiet” zaterdag. En het was inderdaad de 30-jarige spits die de deur naar de halve finale opende voor de ploeg van van Gaal. Pas halverwege de tweede helft gewisseld, scoorde hij kort voor het einde de gelijkmaker met de onstuitbare inzet van een centrumspits. En met een prachtig doelpunt uit een vrije trap maakte Weghorst in de allerlaatste minuut bijna de gelijkmaker: 2:2.

Dat hij op deze avond geen held werd, had te maken met de strafschoppenserie, waarin Oranje werd verslagen. Weghorst zette zijn strafschop om, maar zijn collega’s konden twee strafschoppen niet omzetten. “Maar de glorie voor Woutje Weghorst kan voor altijd zijn…”, besluit ” Borne Boeit”.

Dat Weghorst na het laatste fluitsignaal in aanvaring kwam met superster Lionel Messi – dit nieuws deed gisteren de ronde.Toen Messi in de catacomben van het stadion werd geïnterviewd, zou hij tegen Weghorst hebben geroepen “Waar kijk je naar, idioot”. Terwijl hij zelfs in Argentinië werd gevierd voor deze opmerking, schudde de rest van de voetbalwereld slechts het hoofd!