Nieuws

Bratwurst bonnen voor het Kremerhuis

Foto (Stadtpressestelle Rheine) v.l.n.r.: Dominik Lemmli (Betreiber), Anna Kaleschke (Sozialarbeiterin im Kremer-Haus), Jörg Jäger (PV Soziale Einrichtungen), Patrick Majitzki (Betreiber) und Martin Planter (Mitarbeiter Bratwurststand) freuen sich über die gelungene Aktion.

Rheine. De uitbaters van de mobiele braadworstkraam van Rheine hebben vorige week in totaal 130 braadworstbonnen overhandigd aan de beroepskrachten van Huize Kremer.

Dominik Lemmli en zijn broer Patrick Majitzki runnen al vele jaren de braadworstkraam, die zeer populair is bij de Rheiner burgers. Enige tijd geleden kwamen ze op het idee dat klanten bij aankoop van een braadworst ook het bedrag voor een andere of meerdere braadworsten konden neerleggen. De twee hebben deze bedragen omgezet in waardebonnen, die zij verdelen onder verschillende sociale instellingen in Rheine. Aangezien de vouchers ook gewoon gekocht kunnen worden, wordt niemand bij het inwisselen ervan meteen als behoeftig gestigmatiseerd. Het was een zeer succesvolle campagne die zeer goed werd ontvangen door de klanten. De succesvolle verspreiding van dit geweldige idee gebeurt grotendeels via het sociale netwerk Facebook.

De bewoners van het Kremerhuis, een gemeentelijke noodopvang voor daklozen, kunnen zich de komende dagen verheugen op de braadworsten. Deze warme maaltijd helpt de behoeftigen enorm en laat hen niet in de steek bij de braadworstkraam.

Jörg Jäger, productmanager sociale voorzieningen bij de gemeente Rheine, bedankte de exploitanten namens de stad hartelijk voor deze geweldige inzamelingsactie. Een even grote dank gaat uit naar de vele klanten die met hun talrijke donaties hebben geholpen om deze campagne tot een succes te maken.