Nieuws

Vredeszaal, kathedraal en kerstmarkt

Im Friedenssaal der Stadt Münster tagten im November die G7-Außenminister. Jetzt war die Gäste aus Leiria zu Besuch.

Uitwisselingsstudenten uit de zusterstad Leiria in de provinciehoofdstad Münster

Waar de ministers van Buitenlandse Zaken elkaar tijdens de G7-top in november ontmoetten, stonden de leerlingen van Leiria nu ook vrijdag versteld van de Vredeszaal in het oude stadhuis van Münster. De Vredeszaal in het gotische stadhuis dankt zijn naam aan het sluiten van de Spaans-Nederlandse Vrede, die hier op 15 mei 1648 plechtig werd afgekondigd. Oorspronkelijk diende de zaal als raadszaal, waarvan de prachtige houten Renaissance lambrisering dateert van rond 1577. De portrettengalerij met de portretten van de gezanten werd in 1649 door de raad aangekocht. Het meubilair van de Vredeszaal, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwijderd, werd trouw herbouwd. In april 2015 heeft de Europese Commissie de stadhuizen van Münster en Osnabrück het Europees erfgoedlabel toegekend als locaties van de Vrede van Westfalen.

“Münster als belangrijk centrum van Europees belang” was het motto van de excursie van de uitwisselingsstudenten van Rheines zusterstad. Ze verkenden het stadscentrum en bezochten de kathedraal van Münster en andere voorbeelden van Europese architectuur.

Tot slot gingen ze natuurlijk naar de kerstmarkt in het centrum van de stad.