Nieuws

Je hebt sporen achtergelaten

Für 50-jähriges ehrenamtliches Engagement wurden Heinz Thalmann (5.v.r.) sowie für 25-jährige ehrenamtliche Tätigkeit Beate Kloos (6.v.l.), Hermann Schnoor (3.v.l.) und Tuula Herrmann (4.v.l.) vom Caritas-Vorstand, Leitungen und den Ehrenamtsbegleitungen geehrt.

Langdurige trouw: Caritas-vrijwilligers geëerd voor 25 en 50 jaar

Rheine.cpr. Tijdens een sfeervolle viering in de kapelzaal van het Caritas Huis werden drie mensen gehuldigd voor 25 jaar en één persoon voor 50 jaar vrijwillige inzet voor Caritas Rheine. In zijn welkomstwoord bedankte Caritas-bestuurslid Dieter Fühner de vrijwilligers voor hun jarenlange inzet. “Je brengt je optimisme, je geloof in de mogelijkheden van mensen en je ervaring mee naar je vrijwilligerswerk,” zei Fühner.

Elke Zeitner, afdelingshoofd van Community Caritas, leidde de rest van het programma door. De viering werd muzikaal begeleid door liederen van Elisabeth Nagelschmidt, medewerkster in de woonbegeleiding van de Vereniging Caritas, die al met haar eerste lied symbolisch “rode rozen regende” en de sfeer van de eer bepaalde.

De respectieve vrijwilligers hielden de lovende toespraken en beschreven in zeer persoonlijke, ontroerende toespraken hoeveel hart en ziel en persoonlijke inzet hun vrijwilligers in hun werk stoppen. Beate Kloos (Soepkeuken en dekenaat Caritas Conferentie) en Hermann Schnoor en Tuula Herrmann (beide Oecumenisch Ambulante Hospice) werden geëerd voor 25 jaar inzet. Heinz Thalmann heeft als Sinterklaas 50 jaar vrijwilligerswerk gedaan, onder andere in de Dreikönigs kleuterschool. Voor deze bijzondere “loyaliteit” kreeg Thalmann het Caritas Ereteken in goud.

Nog eens 16 vrijwilligers van Caritas Rheine worden dit jaar geëerd door hun respectieve eredienst in hun werkgebieden en faciliteiten.