Nieuws

Zout en dierlijk

Mit Feuereifer waren die Schülerinnen und Schüler in der Salzwerksatt bei der Sache.

Uitwisselingsstudenten vandaag op stap in Bentlage

De 18 studenten van Leiria hadden een nogal pittige start van de dag: een bezoek aan de zoutwerkplaats stond op het “rooster”.

In het zoutkookhuis, een technisch monument uit de 18e eeuw, biedt de zoutwerkplaats educatieve praktijkprogramma’s aan.

De zoutwerkplaats is een buitenschoolse leerplek. Schoolklassen, kindergroepen, gezinnen en volwassenen kunnen met al hun zintuigen het voor het leven essentiële zout ontdekken. Historische contexten worden op een speelse manier uitgelegd en iedereen kan zelf in kleine pannetjes uitproberen hoe de witte zoutkristallen uit de pekel worden gemaakt. Tijdens hun bezoek aan Bentlage maakten de gasten uit Portugal ook kennis met het buitenterrein van de Gottesgabe-zoutfabriek en de historische kookpannen, ovens en zoutopslagplaatsen. Christa Schmitz van de gemeentelijke musea was enthousiast over de dorst naar kennis en de discipline van de meisjes en jongens.

Daarna gingen ze naar de natuurdierentuin. Hier werd onder andere het dierentuinproject “Global Contribution to Wildlife Conservation” aan de leerlingen uitgelegd. Het hoogtepunt van het bezoek was zeker het voeren van de zeehonden.

Tijdens de wandeling door het apenbos, de belangrijkste initiatiefnemers van de studentenuitwisseling met Leiria: Clemens Schöpker van de stedenband (m.) en rechts Lisete Pereura.

En voor de lunch gingen ze samen naar het apenbos.