Nieuws

Spoorwegonderdoorgang in Hörstkamp geopend

Rheine. Vanaf vandaag (woensdag 30.11.2022) is de Hörstkampspoortunnel open voor voetgangers- en fietsverkeer.

Na de uitgebreide en tijdrovende bouwwerkzaamheden kan de metro eindelijk weer gebruikt worden. Op enkele resterende werkzaamheden na, zoals de herbeplanting van de zijvlakken, de markering van de rijbaan en de aanleg van de leuning, zijn de werkzaamheden voltooid.

In september 2018 zijn de eerste aanvoerleidingen en het bestaande gecombineerde riool aangelegd. Daarna bouwde de Deutsche Bahn AG de metrostructuur. Pas na de verwijdering van de hulpbruggen in november 2021 konden de nieuwe fietspaden worden aangelegd, die ondanks de Coronapandemie en aanvoerknelpunten door de Oekraïneoorlog op tijd klaar waren. Het kostenkader van ongeveer 5,4 miljoen euro voor de gehele maatregel is aangehouden.