Nieuws

2100 nieuwe tablets voor de Rheiner scholen

Raimund Gausmann, Beigeordneter der Stadt Rheine, übergab gemeinsam mit den Mitarbeitern der Schul-IT, Tony Nedoluschko, Carsten Budinger, Constantin Löderbusch und Alexander Wesjolyi symbolisch die ersten Tablets an die Schulleiterinnen Christiane Beckmann-Veerkamp der Abendrealschule und Cornelia Stitz von der Ludgerusschule Schotthock

Rheine. De Rheiner scholen kunnen zich verheugen op meer dan 2100 tablets voor schoolgebruik. In de komende weken zullen deze tablets in de vorm van klassensets aan de scholen worden uitgedeeld. Financiering uit het ontwikkelingshulpprogramma REACT-EU van de Europese Unie en de campagne voor digitale uitrusting van scholen in Noordrijn-Westfalen, alsmede de eigen bijdrage van de stad Rheine maakten deze enorme aankoop met een financieel volume van meer dan 1 miljoen euro mogelijk.

Raadslid Raimund Gausmann maakte duidelijk dat dit een investering in de toekomst is, vooral nu en ook na de door Corona teweeggebrachte veranderingen, biedt deze aankoop de technische voorwaarden voor een nieuwe manier van leren, die nu door de leraren kan worden toegepast en de kinderen en jongeren ook leert hoe zij met digitale media moeten omgaan.

De twee aanwezige schoolhoofden maakten duidelijk dat zij erg blij zijn met deze nieuwe tablets. Ze vergemakkelijken het gedifferentieerd leren van de kinderen op vele manieren en bieden volledig nieuwe digitale mogelijkheden om de lessen vorm te geven.

Foto: Stad Rheine