Nieuws

Gasten van Leiria hartelijk welkom

Die Schülerinnen und Schüler bei ihrem Besuch am Falkenhof.

Leerlingen van Leiria op tegenbezoek in Rheine

Nadat leerlingen van Rheiner scholen enkele weken geleden de Portugese zusterstad Leiria hadden bezocht, kwamen jongeren maandagavond aan in Rheine voor een tegenbezoek.

Ontmoetingen, bezoeken en gedeelde ervaringen staan op de agenda voor de 18 jongeren van Leiria, de leerlingen van verschillende scholen van Rheine en de gastouders. Om de regio beter te leren kennen zijn ook excursies gepland naar Bad Bentheim, Münster en de regio Overijssel. Verder een Duitse kerstbakkerij bij de FBS alsmede een gezamenlijke Hipp-Hopp les bij het TV Jahn sportforum.

Vandaag werden de leerlingen ontvangen in het Gymnasium Dionysianum, waar ze leerden over het schoolsysteem in Duitsland. Daarna maakten ze een korte tocht door de stad via het Oude Kerkhof naar de Ems en het Falkenhof.

Na de lunch werden de gasten en gastheren ontvangen door burgemeester Dr. Peter Lüttmann.