Nieuws

De gemeente Borne gaat voor Groen!

In november gaat de campagne ‘Borne gaat voor Groen’ van start. Veel huishoudens in Nederland worden geconfronteerd met hogere gas- en elektraprijzen. Stichting Duurzame Initiatieven Borne (DiBo) helpt de gemeente Borne inwoners inzicht te krijgen in besparingsmogelijkheden op gas en elektra. Zij stimuleren Bornse huishoudens de woning te verduurzamen. Dit doen zij middels een gratis huisscan. Opvolgend op de huisscan kan er worden gekozen om te participeren in een vrijblijvende collectieve inkoopactie. Stichting DiBo heeft het bedrijf Duurzaam Bespaar Plan gevraagd uitvoering te geven aan hun plan.

De campagne wordt uitgevoerd in vier wijken. In november wordt gestart met de wijken Letterveld en Kerkedennen. Begin volgend jaar volgt de wijk ’t Oldhof en de campagne eindigt in de wijk Wensink-Zuid. De vier wijken zijn geselecteerd op basis van de oudere woningtypen in deze wijken. Deze woningen hebben baat bij een goede isolatie van de woning.

Duurzaam Bespaar Plan helpt stichting DiBo en de gemeente Borne als onafhankelijk intermediair en adviseert woningeigenaren op het gebied van vloer-, spouw-, dakisolatie, isolatieglas, kunststof kozijnen en zonnepanelen. Door de inwoners van de wijk kan kosteloos een huisscan ingepland worden om inzichtelijk te krijgen welke verduurzamingsmaatregelen technisch mogelijk zijn, wat de hoogte van de benodigde investeringen is en wat de mogelijke besparingen zijn.

De campagne is gefinancierd door de provincie Overijssel. Met de campagne wordt beoogd in totaal 2500 huishoudens te bereiken voor een collectieve inkoopactie.

De inwoners van de wijken Letterveld en Kerkedennen ontvangen in november als eerste een uitnodiging vanuit de gemeente Borne. Hierin valt alle informatie te lezen over de campagne en op welke wijze er direct een gratis huisscan ingepland kan worden.