Nieuws

Het weekend in de gemeentelijke musea

Siedepfanne im Salzsiedehaus.

Aanstaande zaterdag, 26 november, openen de gemeentelijke musea Rheine het technisch monument in het zoutkookhuis van 16 tot 18 met gratis toegang. De historische kookpannen, de oven en de zoutopslag kunnen dan worden bezocht in het gedimde en sfeervolle licht van lantaarns, en speciaal voor kinderen wordt een zoekspel aangeboden: Het doel is symbolen te ontdekken die te maken hebben met de zoutwinning in Bentlage. Er staan fakkels klaar om ook de donkere hoekjes te verlichten. Alle kinderen die in hun zoektocht slagen, krijgen een klein aandenken aan de kassa van het museum. De zoutwerkplaats is zaterdag niet geopend, maar de vertrekken van het Josef Winckler Museum, d.w.z. de voormalige inspecteurswoning in het Salzsiedehaus, kunnen wel worden bezocht.

Detail van de oudere reliekentuin uit 1499. Foto: Stephan Sagurna

Op zondag 27.11. om 15.00 uur is er een verhelderende rondleiding in het kloostermuseum Bentlage. Tijdens een openbare rondleiding maken de bezoekers kennis met de mooiste schatten van het museum. Zo zullen bijvoorbeeld de laatmiddeleeuwse reliektuinen van Bentlage, de beelden die ooit de kloosterkerk sierden en enkele geselecteerde schilderijen uit de Westfaalse galerij uit de collectie van het LWL-museum voor kunst en cultuurgeschiedenis in Münster worden gepresenteerd. Deelname aan de ongeveer een uur durende rondleiding kost € 5 per persoon. Informatie: 05971 – 920610.