Nieuws

Doe mee tot 18 november: Enquête voor een betere levenskwaliteit op oudere leeftijd

Freuen sich über eine rege Beteiligung an der Umfrage (v.l.n.r.): Andrea Gedicke, Medina Atalan, Franz-Josef Hesping, Raimund Gausmann und Annette Wiggers.

Rheine. Hoe zijn de levensomstandigheden van ouderen in Rheine? Om het Sociaal Plan Ouderen van 2010 te herzien voor de komende jaren, zijn enkele weken geleden 5.000 60-plussers willekeurig benaderd voor een enquête. De stad Rheine vraagt deze mensen om de vragenlijst vóór 18 november in de reeds gefrankeerde retourenvelop terug te sturen naar het Bielefeld SOKO Institute for Social Research and Communication.

“We willen een op maat gesneden, effectieve langetermijnstrategie ontwikkelen voor Rheine en daarvoor zijn de meningen en informatie over de leefsituatie van zoveel mogelijk mensen enorm belangrijk. Deze strategie moet ons helpen om op lange termijn de hoogst mogelijke levenskwaliteit in Rheine te behouden”, verklaart Raimund Gausmann, wethouder van de stad Rheine. Een grote deelname aan de enquête is daarvoor waardevol.