Nieuws

Kerstboeken gezocht

Voor de speciale Museumdag op zondag 4 december is Museum Falkenhof momenteel op zoek naar mooie, oude en originele kerstboeken van particuliere huishoudens op Rheine. Een kerstboek kan een bundel gedichten en verhalen zijn, een roman die zich afspeelt tijdens de kersttijd, of zelfs een kookboek of misdaadroman. Veel families hebben zulke kerstboeken die elk jaar met plezier worden gelezen en goede herinneringen oproepen.

Rheine Rheinens die afstand willen doen van hun kerstboeken voor 3-4 weken worden verzocht contact op te nemen met Museum Falkenhof op tel. 05971 – 920610 of per e-mail naar falkenhof@ .deRheine. De kerstboeken zullen van 4 december tot 18 december te zien zijn in afgesloten vitrines en kunnen dus voor de feestdagen (tot 21 december) weer worden opgehaald. Het museum accepteert ook graag een kort geschreven briefje waarom dit specifieke boek zo populair is bij zijn eigenaars als kerstboek.

De speciale museumdag is een nieuwe opzet: op 4 december worden kerstboeken uit particuliere collecties tentoongesteld. Kinderen kunnen vanaf 14.00 uur ook twee verschillende druktechnieken uitproberen in de educatieve studio van het museum. Boekbinder Günther Probst demonstreert zijn vak in de Morriensaal van 15.00 – 16.30 uur, en aansluitend om 17.00 uur zal verhalenvertelster Christel Bücksteeg van het Europees Sprookjesgenootschap jong en oud betoveren met sprookjes die passen bij het seizoen.

Rolf Escher: Zakboek van het Tegernsee klooster. Tekening. Foto: Stadsmusea Rheine