Nieuws

Een miljoen sterren voor een eerlijkere wereld!

In november 2022 organiseert Caritas in Duitsland opnieuw de solidariteitscampagne “One Million Stars”. Caritasverenigingen in heel Duitsland, onder auspiciën van Caritas international, de hulporganisatie van de Duitse Caritas, geven een teken van hoop – voor mensen in nood hier en in de hele wereld. Vandaag verzamelden veel mensen zich op het marktplein en staken kaarsen aan.

Dit jaar staat de hulp van Caritas International in Colombia centraal. In het kader van de jaarlijkse Caritas-campagne #DasMachenWirGemeinsam steunt Caritas international een hulpproject voor kinderen en jongeren die met hun ouders van Venezuela naar Colombia zijn gevlucht. Ze verschijnen niet op Colombiaanse scholen, sportvelden of dokterspraktijken. Hun ouders kwamen op bezoek of staken de groene grens over naar Colombia en bleven daar. Omdat er voor hen geen werk meer was in Venezuela of omdat hun schamele loon niet eens genoeg was voor een maaltijd per dag. Bijna twee miljoen Venezolaanse migranten staan geregistreerd in Colombia. Maar niemand weet hoeveel het er eigenlijk zijn. Meer dan de helft van hen heeft geen reguliere verblijfsstatus en dus geen werkvergunning en geen bescherming tegen uitbuiting en geweld.

Dit jaar gaat een deel van de opbrengst van de kaarsen- en drankverkoop naar het begeleidingscentrum voor gehandicapten en hun familie.

Caritas pastoor Meinolf Winzeler vertelde het sprookje “De Bijenkoningin” om de sfeer erin te brengen.