Nieuws

Herdenking van de slachtoffers van het Nazi-tijdperk

Die vier Bürgermeister legten gemeinsam einen Kranz an der Salzbergener Straße nieder (v.l.): Birgit Overesch Stellvertreterin), Fabian Lenz (Stellvertreter), der 1. Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann und Karl-Heinz Brauer (Stellvertreter).

Kranslegging ter nagedachtenis aan de Nacht van Gebroken Glas 84 jaar geleden

Ter gelegenheid van de Nacht van het Gebroken Glas, 84 jaar geleden op 9 november 1938, herdachten talrijke burgers van Rheine en talrijke gasten uit onze partnerstad Borne alle Joodse mensen van Rheine die in de verschillende concentratiekampen in Europa werden gedeporteerd en vermoord.

Zij legden een krans op de plaats van de voormalige synagoge op de kruising van de Neuenkirchener Straße/Salzbergener Straße, alvorens een minuut stilte in acht te nemen.

Daarna las de auteur van de Spiegel-bestseller “Getuigen van de eeuw – De boodschap van de laatste helden tegen Hitler”, Tim Pröse, voor in het centrum voor volwassenenonderwijs. Hij richtte zich op Sophie Scholl, die vorig jaar 100 jaar zou zijn geworden als ze niet door de nazi’s was vermoord.