Nieuws

Nieuw Bureau Jeugdzorg Ouderraad Kinderopvang

Rheine. 14 ouderraden van de nu 48 kinderdagverblijven in Rheine kwamen vorige week op uitnodiging van het gemeentelijk bureau jeugdzorg bijeen om voor de 12e keer een nieuwe ouderraad van bureau jeugdzorg te kiezen.

In de ouderraad van Bureau Jeugdzorg vertegenwoordigen de ouders niet alleen hun gemeenschappelijke belangen tegenover Bureau Jeugdzorg en de aanbieders van de kinderdagverblijven, maar zetten zij zich ook op verschillende gebieden in voor de belangen van hun kinderen. Na een verslag van de vorige voorzitter, Karin Sauerland, over de inhoud van de werkzaamheden, sprak de oudervergadering zich unaniem uit voor de vorming van een ouderadviesraad van Bureau Jeugdzorg, ook in het komende jaar.

Svenja Glasmeyer is gekozen tot voorzitter van de nieuwe raad, Christiane Varelmann is haar plaatsvervanger. Het woordvoerdersteam wordt ondersteund door 10 andere oudervertegenwoordigers die als beoordelaars betrokken willen worden bij de ouderadviesraad van Bureau Jeugdzorg.

Meer informatie over de adviesraad is te vinden op de homepage op http://elternbeirat-Rheine.de/. Voor vragen kunt u contact opnemen met het Bureau Jeugdzorg van de stad Rheine, mevrouw Katja Käschner, tel. 05971 939 501.