Nieuws

Een centraal punt van de Ems wordt heringericht

Burgerinformatie over de Eemsstuw op 15 november

Rheine. De Ems is een supraregionale vismigratieroute. Daarom moet de stuw bij de Ems-stuw in het centrum van Rheine, evenals tien andere stuwen in de gehele loop van de Ems, worden herbouwd om een intacte waterstroom te garanderen. De Eemsstuw moet zoveel mogelijk behouden blijven, maar het bekken moet worden omgevormd tot een vispasseerbaar ruw kanaal.

De Federale Dienst voor Waterwegen en Scheepvaart (WSV) is verantwoordelijk voor deze maatregel, samen met de districtsregering van Münster als planningsautoriteit. De WSV wil samen met het district Münster en de stad Rheine op dinsdag 15 november 2022 om 17.00 uur in het stadhuis de concrete invulling van deze omvangrijke bouwmaatregel aan alle geïnteresseerde burgers presenteren.

Registratie voor deze burgerinformatie is niet vereist. Voor vragen over de plannen of nadere achtergrondinformatie kunt u contact opnemen met mevrouw Tessa Schupp, tel.: 05971 939 414 of een e-mail sturen naar .