Nieuws

Een miljoen sterren voor een eerlijkere wereld!

Eine Million Sterne leuchten im November bundesweit. In Rheine setzt die Caritas Rheine am 11. November ab 16 Uhr auf dem Marktplatz ein Zeichen der Hoffnung.

Op 11 november 2022 om 16.00 uur op het marktplein in Rheine/kaarsen voor een kleine donatie

Rheine.cpr. In november 2022 organiseert Caritas in Duitsland opnieuw de solidariteitscampagne “One Million Stars”. Caritasverenigingen in heel Duitsland, onder auspiciën van Caritas international, de hulporganisatie van de Duitse Caritas, zullen een teken van hoop zetten – voor mensen in nood hier en in de hele wereld.

Medewerkers van Caritas en burgers zullen kaarsen aansteken en openbare plaatsen verlichten. Ook Caritas Rheine neemt deel aan deze actie en plaatst haar teken van hoop op vrijdag 11 november 2022 om 16.00 uur op het marktplein in Rheine. Caritas Rheine nodigt u van harte uit, er zullen warme drankjes worden aangeboden.

De kaarsen kunnen op 11 november rechtstreeks op het marktplein worden gekocht of vooraf bij het Caritas Info Centre in het Caritas Huis, Lingener Straße 11 in Rheine voor een symbolische donatie van 3 euro. De opbrengst van de actie in Rheine gaat naar Caritas international en naar de vrijetijdsactiviteiten van het Caritas adviescentrum voor mensen met een handicap Rheine.

Dit jaar staat de hulp van Caritas International in Colombia centraal. In het kader van de jaarlijkse Caritas-campagne #DasMachenWirGemeinsam steunt Caritas international een hulpproject voor kinderen en jongeren die met hun ouders van Venezuela naar Colombia zijn gevlucht. Ze verschijnen niet op Colombiaanse scholen, sportvelden of dokterspraktijken. Hun ouders kwamen hen bezoeken of staken de groene grens over naar Colombia en bleven daar. Omdat er voor hen geen werk meer was in Venezuela of omdat hun schamele loon niet eens genoeg was voor een maaltijd per dag. Bijna twee miljoen Venezolaanse migranten staan geregistreerd in Colombia. Maar niemand weet hoeveel het er eigenlijk zijn. Meer dan de helft van hen heeft geen reguliere verblijfsstatus en dus geen werkvergunning en geen bescherming tegen uitbuiting en geweld.

De donaties die ten goede komen aan het begeleidingscentrum voor mensen met een handicap worden gebruikt voor een breed scala aan aanbiedingen voor mensen met een handicap. Verschillende vrijetijds- en groepsaanbiedingen ontlasten familieleden en bieden de kans op inclusieve, actieve en zelfbepaalde vrijetijdsactiviteiten. Deze omvatten bijvoorbeeld dagtochten naar pretparken, concerten of sportevenementen. Maar ook reisaanbiedingen of Zumba-cursussen kunnen worden ondersteund.