Nieuws

Van het kampvuur tot de concertzaal

De harmonica – een onderschat instrument

Rheine. Na de verhuispauze start de evenementenserie “Auf ein Viertelstündchen” (Voor een kwartiertje) weer in de Stadsbibliotheek, voor het eerst op de nieuwe locatie aan de Osnabrücker Straße 84.

“Spiel mir das Lied vom Tod” is waarschijnlijk een van de, zo niet de bekendste melodie die door een harmonica wordt gespeeld. In ieder geval willen beginnende harmonicaspelers het vooral leren, zoals Wilf Kiesow vertelt. Daarom mag het natuurlijk niet ontbreken in het volgende “Viertelstündchen”. Wilf Kiesow brengt mensen uit heel Duitsland dichter bij het instrument in zogenaamde “masterclasses”. Maar dat niet alleen, hij is ook een expert en kenner. Het Viertelstündchen op 04.11.2022 om 16.00 uur in de gemeentebibliotheek, Osnabrücker Straße 84, zal gaan over de geschiedenis van dit zeer veelzijdige instrument, gekruid met enkele muzikale optredens. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.