Nieuws

Stad Rheine sluit zich aan via preventienetwerk #SICHERIMDIENST

Münster/Rheine. Op woensdag 19 oktober heeft het administratieve district Münster, waaronder de stad Rheine, zich tijdens een ceremonie aangesloten bij het preventienetwerk #sicherimDienst. Herbert Reul, minister van Binnenlandse Zaken van NRW, districtsvoorzitter Andreas Bothe en politiecommissaris Alexandra Dorndorf verwelkomden parlementsleden, districtsraadsleden, burgemeesters en talrijke andere gemeentelijke vertegenwoordigers uit het district als nieuwe netwerkpartners in het gebouw van het districtsbestuur van Münster. Het NRW-initiatief #sicherimDienst biedt belangrijke hulp voor de veiligheid en bescherming van werknemers in overheidsdienst in een samenwerkingsverband van meer dan 300 instanties.

Verbale vijandigheid en fysiek geweld maken deel uit van het dagelijks leven in de openbare dienst: reddingswerkers, leraren, opvoeders of werknemers bij de overheid worden steeds vaker met geweld geconfronteerd. “Met ons netwerk, dat uniek is in Duitsland, geven we een sterk signaal af voor meer veiligheid voor werknemers in overheidsdienst”, maakte Reul tijdens het evenement duidelijk. Districtsvoorzitter Andreas Bothe was verheugd over het verenigde lidmaatschap van de gemeentefamilie in de regio: “Als partners van #sicherimDienst werken we samen voor de bescherming en veiligheid van de werknemers in de publieke sector en kunnen we profiteren van het netwerk – dat is winst voor onze collega’s in het hele bestuursdistrict.”

Meer dan 700 multipliers van meer dan 300 overheden, organisaties, instellingen en verenigingen hebben zich nu aangesloten bij het #sicherimDienst netwerk. De doelstellingen zijn de preventie van geweld in de openbare dienst, de uitwisseling van ervaringen en het delen van praktijkvoorbeelden. Het bureau van de interdepartementale coördinatiegroep van #sicherimDienst is verbonden aan het hoofdbureau van politie van Münster.

“Helaas merken we al jaren dat respectloze en strafrechtelijk relevante beledigingen en bedreigingen toenemen. Zelfs fysieke aanvallen komen voor. Daarom heeft ook de stad Rheine zich bij het netwerk aangesloten”, aldus burgemeester Dr. Peter Lüttmann van Rheine.

Informatie over het preventienetwerk #sicherimDienst is te vinden op www.sicherimdienst.nrw.