Nieuws

“Zij zijn pijlers van ons werk”

Für ihr langjähriges Engagement in der Kirche und Caritas wurden elf Mitarbeitende der Caritas Rheine vom Vorstand, der Mitarbeitervertretung und ihren Leitungen mit Caritas-Ehrenzeichen ausgezeichnet.

Elf medewerkers van Caritas ouderenzorg en centrale administratie geëerd met het Caritas Ereteken voor 25 en 40 dienstjaren

Rheine. cpr. Elf medewerkers van de afdelingen gezondheid en ouderdom en de centrale administratie van de Caritasvereniging Rheine zijn door het bestuur van Caritas, de afdelingshoofden Klaus Jäger en Hendrik Wulf en de personeelsvertegenwoordiger Olaf Schnoor onderscheiden met het Caritas Ereteken voor hun jarenlange inzet in een kerkverband.

In zijn welkomstwoord benadrukte bestuurslid Dieter Fühner de grote en betrouwbare inzet van de medewerkers met een lange staat van dienst. “U hebt uw taken op de meest uiteenlopende gebieden, zoals de sociale posten, de sociale zorgdiensten, de bejaardentehuizen Caritas-Marienstift en Caritas-Elisabethstift, alsmede op het gebied van de personele middelen, met grote toewijding vervuld en steeds blijk gegeven van een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor onze gemeenschap. Zij zijn pijlers van ons werk geworden. Wij zijn hier trots op en dankbaar voor”, aldus Fühner. Ook Olaf Schnoor, voorzitter van de personeelsvertegenwoordiging, bedankte de collega’s voor de kwaliteit en de jarenlange trouw aan Caritas Rheine.

Bestuurslid Dieter Fühner overhandigde samen met de afdelingshoofden de Caritas eretekens, bloemen en een waardebon voor de KAFFEEHAUS aan de jubilarissen namens de Duitse Caritas Vereniging en de Diocesane Caritas Vereniging Münster. De kleine plechtigheid werd muzikaal begeleid door Holger Denninger van het Caritas-woningbouwproject.

De volgende personeelsleden werden geëerd voor hun 25 jaar kerk-caritatieve dienst:

Ingrid Robbe, Swetlana Maurer (beiden sociale dienst Rheine), Elisabeth Nagelschmidt (huisvestingsadvies), Alexandra Hölscher, Gabriele Feyer (beiden sociale dienst Neuenkirchen/Wettringen), Günter Husken, Ramon Pilch, Uwe Flüthmann (allen Caritas-Elisabethstift) en Nicola Berghaus (personeelszaken). Voor 40 jaar werden geëerd: Monika Hüweler (Caritas-Elisabethstift) en Jutta Lammen (Human Resources).