Nieuws

Mode in het museum – Programma voor kinderen en volwassenen

Gemälde „Sophie von Morrien und ihre Töchter“, 1776.

Een speciaal middagprogramma in Museum Falkenhof op zondag 23 oktober is gericht op zowel kinderen als volwassenen. Met gratis toegang is er veel te ontdekken en te onderzoeken rond het thema mode. Vanaf 14.30 uur informeren kunstverkenners de bezoekers op de verschillende verdiepingen van het museum en beantwoorden zij graag persoonlijke vragen over de museumobjecten. Tegelijkertijd begint het open aanbod voor kinderen, die in het museumatelier hoedcreaties van papier, veren en glittersteentjes en ook hun eigen modesieraden kunnen maken. Daarna, met de nieuwe hoed op je hoofd, kun je in de zalen van de museumcollectie kijken of je op de historische schilderijen soortgelijke hoofddeksels kunt vinden. Of maak je liever een familiefoto? Hiervoor zijn mooie fotolijsten beschikbaar.

Om 16.00 uur geeft kunsthistorica Freya Nagelsmann (Rheine) een lezing over “Mode door de eeuwen heen”. De spreekster, die zich intensief met textielstudies heeft beziggehouden, zal karakteristieke kleding van de barok tot het einde van de 19e eeuw presenteren en de portretschilderijen in de collectie Falkenhof in haar lezing betrekken. Op donderdag 17.11. om 18.00 uur is er een tweede lezing van Freya Nagelsmann over het onderwerp trouwjurk en de sociale geschiedenis van het huwelijk en het huwelijk.

Informatie: Tel. 05971 – 920610